پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۴:۵۳
شرح دعای کمیل منتشر شد

«شرح دعای کمیل» به قلم حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین انصاریان پیرامون معارف الهی، اعتقادی، اخلاقی، در دو جلد، به جامعه علمی کشور عرضه و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، شرح کتاب دعای کمیل که در 30 بخش تدوین شده، بر اساس مبانی قرآنی، روایی و عرفانی است و شرحی جامع، مستند و علمی می‌باشد که مصادیق مناسب در ذیل بندهایی از این دعا، آورده شده است.

برخی از عناوینی که در ابتدای کتاب بیان شده، شامل: «نگاهی به دعا، شرح حال کمیل‌بن زیاد نخعی، مدرک دعای کمیل وصیت امیرالمومنین‌(ع) به کمیل و...» می‌باشد.

در بخش اول کتاب، که به شرح جملات نخستین دعای کمیل نگاشته شده به مطالبی نظیر: رحمت واسعه الهی، مراحل خلقت انسان، قدرت خداوند در خلقت سایر موجودات ، و حقیقت اسماء الهی پرداخته شده است.

گناه و مصادیق آن، موضوعی است که در بخش دوم، به تفصیل، درباره آن، مطالبی ارائه شده است.

در قسمتی از این نوشتار که به موضوع «بیان عیوب مردم»، پرداخته است می‌خوانیم: حفظ آبروی مسلمانان و مومنان، به شدت مورد توجه آئین اسلام بوده، تا جایی که در معارف دینی، آبروی مومن با خونش، برابر دانسته شده است. با به باد رفتن آبروی مردم، بنای اعتماد و اطمینان، ویران شده و نظام زندگی خانواده و جامعه در هم فرو می‌ریزد و امور مسلمانان مختل می‌شود.

برخی از موضوعاتی که در شرح دعای کمیل در دیگر فصلها، ارائه شده، شامل: «ذکر، شفاعت،‌ مقام قرب، مقام شکر، تواضع، خشوع، رزق الهی، اظهار حاجت نزد خدا، رغبت بنده به نعمت‌های الهی، حقیقت تسبیح و اقرار برگناه می‌باشد.

نویسنده در تقسیمات نفس منظر قرآن، به نفس لوامه پرداخته و می‌نویسد: در مرتبه نفس لوّامه، ممکن است انسان بر اثر طغیان غرائز، گاهی مرتکب خلاف‌هایی شود، اما فورا پشیمان شده و به ملامت و سرزنش خویش می‌پردازد و تصمیم بر جبران می‌گیرد و دل و جان را با آب توبه می‌شوید و به تعبیر دیگر در مبارزه عقل و نفس، کفه سنگین از آن عقل و ایمان است. و این مرحله همان است که خداوند در سوره قیامت آیه 2 به آن سوگند یاد کرده است.

«دشمنان انسان»، «توبه‌پذیری حضرت حق»، «توحید قلبی»، «جلوه ربوبیت»، «حقیقت سجده»، «فلسفه عذاب و انواع آن»، «سوگند و فلسفه آن»، «مفهوم توسل»، «جزای ناامید کنندگان مردم»، «اعضای بدن شاهدان قیامت»، «تفاوت مسابقه و مسارعه»، «مصادیق مخلصین»، «دعا» و «حقیقت رضایت» دیگر عناوین شرح دعای کمیل را تشکیل داده است.

در قسمتی از کتاب، که درباره فوائد و مضرات زبان، سخن به میان آورده، می‌خوانیم: زبان از نعمت‌های بزرگی است که خداوند به انسان عطا کرده است و به همان صورت که نیکی‌ها و حسناتش، بزرگ بوده، زشتی و بدی‌های زبان نیز، بزرگ و سنگین می‌باشد زبان قدرت ارتکاب نزدیک به بیست گناه بزرگ،  از جمله غیبت، تهمت، سخن‌چینی، استهزاء شایعه‌پراکنی و تحقیر مردم را دارد.

در قرآن ده نوع گفتار را به زبان اجازه داده، که اگر انسان زبانش را به این ده نوع عادت دهد، خدا را بندگی، و در غیر این‌صورت، شیطان را بندگی کرده است ویژگی‌های یاد شده در قرآن شامل: «قول حَسَن، قول أحسن، قول عدل، قول صدق،‌ قول کریم،‌قول لیّن، قول ایمان، قول سدید، قول معروف، قول بلیغ» می‌باشد.

دو جلد از سه جلد مجموعه کتاب «شرح دعای کمیل»، با شمارگان 2 هزار نسخه، از سوی انتشارات دارالعرفان به چاپ رسیده و روانه بازار نشر شده است.

علاقه‌مندان جهت اطلاع از نحوه توزیع کتاب به نشانی: قم،‌خیابان فاطمی (دورشهر) کوچه 19،‌پلاک 27 مراجعه و یا با تلفن7736390-0251 تماس بگیرند و با پایگاه اینترنتی www.ansarian.ir    ارتباط برقرار کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha